Tepperens for løse tepper

10 stegs tepperens for garantert rene tepper

Anbefalt av:

Ønsker du et godt innemiljø og lang levetid til dine tepper?

Hos Møbel & Teppeservice elsker vi tepper, og behandler alle tepper med kjærlighet og respekt. Derfor renser vi alle tepper individuelt, og tilpasser prosessen til hvert enkelt teppe, slik at det kommer tilbake til deg i best mulig stand. Vi bruker ofte mer tid på å fjerne fin sand og støv fra teppet enn på selve vaske/rense biten. Får man ikke fjernet mest mulig partikler i tørr tilstand vil teppet fortsatt være skittent etter vask. Vi bruker en skånsom metode hvor vi kombinerer vibrasjon, støvsuging og blåsing for å få ut mest støv/sand fra teppet. Selv tepper som ser helt fine ut kan inneholde opptil 1kg fin sand pr m2. Deretter blir teppet skånsomt renset/vasket med den metode som passer best til det teppet og hurtig tørket i vårt tørkekammer.

Videoen viser en rask gjennomgang av vår prosess for tepperens av løse tepper.
For en steg for steg beskrivelse av prosessen, se nederst på denne siden.

Hvor ofte bør du rense teppene?

I private hjem vil behovet variere. Faktorer som hvor teppet ligger, hvor mange det er i hustanden, husdyr og lignende spiller inn. Annethvert år er i de fleste tilfeller å anbefale.
Er det mer enn 5 år siden teppet ble renset, er det ihvertfall på høy tid med en rens.
Jo oftere du får skylt ut smuss, søl og partikler, jo lengre vil levetiden til teppet være.

Et godt håndknyttet orientalsk teppe er en investering som kan ha en levetid på flere hundre år, men det er helt essensielt at teppet får riktig vedlikehold.
Ønsker du å sikre levetiden til ditt teppe, kom til oss og vi vil gi det den behandlingen det trenger.

Lone teppe
skylt ut

Før og etter tepperens av et ullteppe fra Lone tepper, og i bøtten er noe av det som ble skylt ut av teppet.
Fordi teppet blir jevnt over skittent over tid, legger man ofte ikke merke til hvor skittent det har blitt før man fjerner møblene.

godkjenninger

Møbel & Teppeservice er spesialisert på tepperens og vask av alle typer tepper.
Våre metoder er skånsomme, og vi gjør det som skal til for at hvert enkelt teppe skal bli så rent som mulig, uten å skade teppet.
Derfor kan du som vår kunde være trygg på at ditt teppe får den beste behandling og kommer tilbake til deg i beste stand.

 

Vi er spesialister på tepperens, tradisjonell teppevasking, flekkfjerning, luktbehandling, reparasjoner og impregnering på:

• Orientalske tepper (også kalt Persiske tepper, Kinesiske, Tyrkiske, håndknyttede tepper)
• Ull tepper av alle typer
• Silketepper
• Bomullstepper
• Viskosetepper (også kalt Bambus viskose, Bambus silke, Faux silke, Art silk, Tencel mm....)
• Syntetiske tepper
• Sisaltepper

Ønsker du gi dine tepper den beste behandling kan du levere de på vårt lokale på Hop. Vi holder til i etasjen under Berle Møbelbutikk.
Vi kan også hjelpe med henting og levering ved behov.

Kom inn med dine tepper i dag:
Adresse:
Wernersholmvegen 33 - Inngang D,

5232 Bergen

Åpningstider:

Mandag - Fredag 08-16
Lørdag: Etter avtale

Ring for mer info:
Tlf: 55 10 75 00

Ta kontakt for mer info

fjerning av støv

Ett av de viktigste stegene i å få et teppe rent, er å fjerne mest mulig sand, støv og partikler i tørr tilstand, før vi tilfører fuktighet. Med en kombinasjon av vibrering og trykkluft får vi ut enorme mengder fin sand og støv fra hvert teppe, før vi shamponerer og vasker gjennom hele teppet.

 

Ulltepper kan absorbere enorme mengder med sand og partikler uten at det er synlig (opp til 1kg partikler/støv pr. m2!) Dette gnager i stykker teppet fra innsiden, og er hovedårsak til slitasje. For å sikre levetiden til teppet, og et godt innemiljø er det essensielt å få fjernet dette fra teppet med jevne mellomrom.

før og etter tepperens
ulltepper til rensing
vask av ullteppe
frisering

Vår tepperens prosess

 

10 steg til garantert rene tepper - på en sikker og trygg måte:

1: Inspeksjon
Hvert teppe vi mottar på vårt tepperens anlegg i Bergen, blir inspisert for eventuelle eksisterende forhold. Når teppet er skittent kan det dekke over en del forhold, slik som variasjon i farger (abrash), flekker, tidligere fareblødning, slitte områder, eller hvite knuter som blir "avdekket" etter vaskingen. Noen av disse er karakteristikker fra vevingen (abrash og hvite knuter), og andre er skader som muligens kan reverseres eller repareres.

2: Testing
Fargene i teppet blir testet for fargestabilitet. Hvis fargene ikke er stabile vil de blø så snart teppet blir vått. Èn ustabil farge kan ødelegge hele teppet. Hvis fargene er ustabile behandler vi teppet med et middel som hjelper med å binde fargene, eller vi må velge en metode som minsker faren for at fargene blør.

Vi utfører også diverse andre tester, blant annet pH testing av teppet.

Hvilken metode for tepperens som blir valgt for ditt teppe blir valgt basert på resultatene fra inspeksjon og testing.

3: Fjerning av støv og partikler
Felles for alle teppe typer, er at vi bruker god tid på å fjerne maksimalt med partikler/sand/støv i tørr tilstand først.

Partikler er hovedårsak til slitasje på tepper. De virker som sandpapir inne i fibrene, slik at hver gang du går på teppet blir det gnagd av små deler av fibrene.

Like viktig som selve tepperensen eller vaskingen, er å få fjernet maksimalt med partikler og støv i tørr tilstand, før vi introduserer noe fuktighet. Partikler mye lettere å fjerne mens de er tørre, du kan bare tenke på forskjellen på å børste sand av fotene på stranden. Er det lettest mens sanden er våt, eller når den har tørket?

Vi bruker en kombinasjon av 3 metoder for å fjerne maksimalt med partikler:
• Først å støvsuge toppen av teppet veldig grundig med en teppebanker (en støvsuger med børster som åpner luven på teppet).
• Snur teppet opp ned på en rist og bruker en vibreringsmaskin på baksiden som vibrerer ut sand og partikler.
• Til slutt tar vi teppet ut og blåser gjennom det med trykkluft. Dette fjerner det fineste støvet.
fjerning av støv

4: Forbehandling av flekker
Flekker blir behandlet med WoolSafe flekkfjerningsmiddler før rensen. Dette gir bedre kontroll over flekkene, og de får tid til å løse seg opp før de blir vasket ut.

Flekker lar seg i de fleste tilfeller fjerne, men ingen flekk er lik, så vi kan ikke gi noen garanti for at alle flekker går bort. Hva flekken kommer fra, teppets fibertype, alder på flekken og hva som eventuelt har blitt gjort med den tidligere er faktorer som spiller inn på hvordan en flekk reagerer ved flekkfjerning.

5: Tepperens / vasking av teppet
Vår hovedmetode for vasking av tepper er ved full vasking gjennom teppet. Først blir teppet spylt og satt satt inn med en mild teppe shampo, som så blir børstet inn med en myk børste. Dette blir gjort 2 ganger på begge sider av teppet.

6: Skylling
Fjerning av all smuss og rensemiddler ved hjelp av spyling med rent vann er viktig for å oppnå et skikkelig rent teppe. Skylingsprosessen bruker en mild strøm med rent vann som blir nalet ut av teppet.

7: Ekstraksjon
Med et spesialverktøy som fungerer som en motsatt sentrifuge blir maksimalt med fuktighet fjernet fra teppet. Vi spyler teppet mens vannet blir sugd gjennom teppet helt til vi kan se gjennom et gjennomsiktig rør at vannet som kommer ut er helt klart og blankt.
Deretter fortsetter ekstraksjonen til det ikke kommer mer fuktighet ut av teppet. Dette fjerner 80-95% av fuktigheten i teppet (avhengig av teppetype og tykkelse), og gjør at teppet tørker raskt.

8: Tørking
Teppene blir hengt til tørket i vårt spesialdesignede tørkerom. Vifter og avfuktere brukes til å tørke teppe raskt, ikke høy varme, da dette kan føre til krymping og andre problemer i teppets konstruksjon. På samme måte som du ikke putter ullklær i tørketrommelen, vil tepper med ull og bomull i konstruksjonen krympe og miste formen ved bruk av varme.

9: Behandling av frynser
Etter at teppet har tørket blir frynsene inspisert og hvis nødvendig lysnet og renset en gang til.

10: Inspeksjon og siste finish
Teppet blir inspisert, og eventuelle gjenværende flekker behandlet på nytt. Teppet blir så børstet med en myk børste for å myke opp fibrene. På samme måte som håndklær som har blitt lufttørket, kan teppefibrene bli litt stive. Etter børsting er teppet deilig og mykt.

Teppet er nå garantert rent, og klart for at du selv kan komme for å inspisere.

Riktig rens har en rekke fordeler:

• Spar penger: Møbler og tepper er en betydelig investering, riktig rens kan enkelt doble og i noen tilfeller tidoble levetiden. Sand og andre partikler gnager på teppefibrene og virker som innvendig sandpapir hver mang man tråkker på tepper. Fett får fibrene til å gå i oppløsning. Søl fra mat og drikke tiltrekker seg innsekter og andre organismer som spiser matrestene og samtidig fibrene som holder sølet. Flekker kan bli permanente hvis de ikke blir behandlet riktig og tatt i tide.

• Innemiljø og luftkvalitet:
 Luften filtreres gjennom teppene. Asfaltstøv, eksos, jord, mat, død hud, pollen og andre alergener er noe av det som fyller fibrene etter ett års vanlig bruk. For å ha et sunt innemiljø så er det essensielt å få utført en profesjonell rens som fjerner all forurensing minimum en gang i året. Våre maskiner renser med varmt vann som blant annet løser opp fett og flekker, og dreper bakterier og midd. Vannet har et høyt trykk og spyler ut alt av partikler og forurensing helt ned i bunnen av teppet.


• Trivsel:
 Et rent interiør gjør oss glade. Fordi teppene gradvis blir skitne, så legger man ofte ikke  bevist merke til det. Men man merker veldig godt når teppene er rene igjen.

Vår rens oppnår dette:

• Dreper støvmidd
• Fjerner pollen
• Dreper bakterier
• Fjerner død hud
• Får fibrene til å reise seg
• Forlenger levetiden
• Fjerner flekker
• Myker opp fibrene
• Vasker ut smuss/skitt og støv
• Forsterker fargene
• Skyller ut lukt kilder
• Renser ut gamle såperester