rene møbler
10 April 2018

3 kostbare misoppfatninger om møbel og tepperens

Misforståelse nr 1

 

“Bør jeg vente så lenge som mulig før jeg får renset?”

 

Nei. Smuss er som et slipemiddel, som sandpapir. Hver gang du går på teppet, eller sitter i møblet er dette som bittesmå kniver som kutter av fibrene. Dette fører til raskere slitasje.

Skitne møbler og tepper vil ha kortere levetid. God støvsuging hjelper, men det er rett og slett ikke nok. Jo lenger du venter, jo mer skade og raskere behov for utskiftning.

 

 

 

 

Misforståelse nr 2

 

“Det er bare behov for rens hvis det er flekker eller tydelig skittent.”

 

Feil. Mange fibertyper (spesielt ull) har evne til å absorbere store mengder med smuss og partikler uten at man kan se det. Det er først når fibrene begynner å bli mettet at man kan tydelig se at det er skittent, når det har kommet så langt så har det allerede oppstått slitasje (se Misforståelse Nr.1) og det krever en mye hardere rens for å få rent igjen, som også medfører en viss slitasje. For lengst levetid bør man ha et jevnlig planlagt vedlikehold som blir gjenomført uavhengig om det ser skittent ut.

 

 

 

Misforståelse nr 3

 

 

“Rensing er enkelt. Man trenger bare en maskin og et rensemiddel.”
 

Feil. En korrekt utført rens er en omfattende prosess. En av de første og viktigste trinnene er å identifisere fiber type. Forskjellige fibertyper har varierende behov og hensyn man må ta både når det gjelder valg av rensemetode og rensemiddel. Et feil valg kan føre til store skader, eller et lite tilfredstillende resultat. Skader vil ikke nødvendigvis være tydelig rett etter rens.

 

Bruker man f.eks et rensemiddel med veldig høy pH på et ullteppe så vil teppet se veldig fint og rent ut etter rens, men man vil ha gjort skade på ullfibrene som ikke er mulig å gjenopprette. Dette vil føre til at fibrenes naturlige beskyttelseslag forsvinner, som vil gjøre de mye mer utsatt for flekker og tilsmussing, og fibrene kan bli stive og knekke og etter en stund vil teppet bli utslitt.

 

En feil rens kan gå greit (tilsynelatende) noen ganger, men levetiden vil være betrakelig redusert i forhold til et riktig utført vedlikehold. Mange firmaer har rensemaskiner, men det er få som gir de ansatte den opplæring som trengs for å gjøre jobben på riktig måte.

 

 

 

 

Møbel og Teppeservice logo
Telefon

55 10 75 00

epost

post@mobelteppeservice.no

Lokasjon

Wernersholmsvegen 33

 

Inngang D

 

5232 Paradis  - Bergen

 

Møbel og Teppeservice

Org nr 919 624 833