Teppe-sko
10 April 2018

5 grunner til at du bør rense dine møbler og tepper

Rens møbler og tepper fra starten av

 

Mange kjenner utrykket “vedlikeholdet starter når bygningen er oppført!”, men ofte glemmer man at dette også gjelder for møbler og tepper. Det er anbefalt å gjøre en grundig rens av møbler hver 12-24 måned, noe som er oftere enn de fleste er klar over. For vegg til vegg tepper er 1 gang i året minimum! For høytrafikkerte soner hos bedrifter og hoteller kan det være nødvendig med tepperens hver 3 måned.

 

I Norge så har det blitt en alment annerkjent tanke at det er dårlig for innemiljøet med tepper.
Det er sant at tepper absorberer store mengder med støv og annen smuss, men dette er faktisk en god ting. Det er bedre å ha støvet på gulvet enn at det blir virvlet opp og pustes inn. MEN den kritiske biten som mange overser, er at det avhenger av at man har gode rutiner for å få det opp ut av teppet.

 

 

1: Støvmidd

 

Et gjennomsnittlig hjem har over to millioner støvmidd som lever av død hud.

De gjemmer seg i tepper, sengetøy, gardiner og i møblene.

 

De fleste har for vane å vaske sengetøyet uten at det ser tydelig skittent ut, men få tenker på hva som befinner seg i møblene. Midd kan doble antall iløpet av 10 timer og hver midd produserer avføring tyve ganger per dag.

 

 

2: Pollen og annen forurensing

 

Møbler og tepper fungerer som et filter for luften. Hver gang man setter seg i et møbel så blir luft blåst ut og når man reiser seg så suger det inn igjen luft. Har du sett hvordan det ser ut  rundt luftekanalene? Den samme luften blåses ut av møblene. Teppene holder på disse tingene slik at man ikke puster de inn, men det betyr at det er veldig viktig med gode rutiner for støvsuging, og en grundig dyprens minst en gang i året.

 

Pollen, asfaltstøv, eksos, bakterier, kjemikalier, jord, middavføring, mat, partikler, død hud, sand, røyk, sot, fett, svette og mugg er noe av det møblene og teppene  inneholder etter et års vanlig bruk.

 

 

 

3: Økt trivsel

 

Et rent og pent innemiljø er noe alle liker. Selv om man ikke tenker over at det blir tilsmusset så merker man stor forskjell etter en riktig utført rens. Det føles som å få nye møbler og tepper.

 

 

 

4: Forlenget levetid

 

De fleste fibertyper kan absorbere store mengder smuss og er gode til å skjule det. Først etter at fibrene er helt mettet begynner man å se at det er skittent. Partiklene virker som sandpapir inne i fibrene, fører til raskere slitasje og tidligere behov for utskifting. Når det har gått så langt at det er tydelig skittent så er det allerede oppstått slitasje.

 

Et vedlikehold som bare blir foretatt når det er så skittent at det tydelig trengs, vil føre til at standarden raskt senker seg og det blir behov for utskifting. Ved å ha et planlagt jevnlig vedlikehold av vil man holde en jevn høy standard og det vil holde seg pent i mange år. Man kan enkelt doble og i noen tilfeller tidoble levetiden.

 

 

 

5: Spar penger
 

Ved å ha en plan for riktig vedlikehold så kan man redusere sykdom og allergi, øke trivselen og forlenge levetiden for interiøret – som alt bidrar til at man sparer penger.

 

 

 

Møbel og Teppeservice logo
Telefon

55 10 75 00

epost

post@mobelteppeservice.no

Lokasjon

Wernersholmsvegen 33

 

Inngang D

 

5232 Paradis  - Bergen

 

Møbel og Teppeservice

Org nr 919 624 833